Galleria

Tälle sivulle kerätään kuvia Kyläyhdistyksen tapahtumista

Alakylän kyläyhdistyksen talkooväki pystytti 28.6. 2017 Tervetuloa Alakylään -kyltit.  Juurakkotyön idea saatiin 2016  kyläläisille järjestetyssä avoimessa kilpailussa,  ja kyltin toteutus on Tuomo Mokon käsialaa.


Markkinailtamien yhteydessä  7.-17.7. 2016 järjestettiin Alakylän alakoululla kädentaitonäyttely. Esilä oli alakyläisten tekemiä käsitöitä, tauluja, puutöitä, pajutöitä, muisteluksia,koruja, yhteensä yli 60 eri artikkelia. Näyttelyn rakensi eläkkeellä oleva kansanopiston opettaja Anneli Rautio. Talkootyötä tehtiin näyttelyn parissa noin 100 tuntia, näyttelyn viraskirjassa oli 117 nimeä. Kuvissa  vain osa näyttelytöistä.


Toukokuussa 2016 järjestettiin  seurakunnan tukemana   Alakylän hautausmaalla perinteiset kevätsiivoustalkoot. Paikalla oli noin 25 talkoolaista ja  tilaisuus aloitettiin pastori  Meri Tirroniemen pitämällä hartaudella. Hän luki  hartauksessa hiukan humoristisen Vanhan abbedissan rukouksen

Herra, Sinä tiedät paremmin kuin minä, että olen tulossa vanhaksi. Suojele minua tulemasta liian puheliaaksi ja ajattelemasta, että minun on sanottava painava sanani joka asiassa ja joka tilaisuudessa. 

Vapauta minut haluistani järjestellä kaikkien muiden asioita. Tee minusta ajatteleva ihminen - ei ärtyisä, eikä ylemmyydentuntoinen. Ottaen huomioon viisauteni laajan varaston, on tosin sääli olla sitä kaikkea käyttämättä, mutta tiedäthän Herra, että haluan kuitenkin säilyttää muutaman ystävän itselläni elämäni loppuun saakka. 

Pidä mieleni vapaana loputtomien yksityiskohtien kertaamisesta ja anna minulle siivet, joilla voin lentää suoraan asian ytimeen. Sinetöi huuleni vaikenemaan kaikista kivuistani ja vaivoistani, jotka ovat lisääntymässä ja joista puhuminen on sitä miellyttävämpää mitä pidemmälle vuodet vierivät. Pyydän sen sijaan itselleni tarpeeksi voimaa kuunnella muiden vaivoja ja kestävyyttä ymmärtää heitä kärsivällisin mielin. 

Pidä minut suhteellisen lempeänä. En halua olla mikään pyhimys, sillä muutamien sellaisten kanssa on hyvin vaikea elää. Mutta hapan vanha ihminen on paholaisen suurimpia töitä. 

Auta minua saamaan elämästäni irti kaikki mahdollinen hauskuus. Ympärillämme on paljon hauskoja asioita, enkä haluaisi menettää ainoatakaan niistä.

Tuntemattoman nunnan rukous 1600-luvulta, kääntänyt Anna-Maija Raittila.


Töissä oli myös Raution traktori etukuormaajan kanssa ja haravointiroskat  vietiin roskalavalle. Muukin jäte lajiteltiin huolellisesti.


Toukokuussa 2015 siivottiin Alakylässä ympäristöä oikein urakalla. Hautausmaan alue haravoitiin   21.5. seurakunnan talkoissa  ja 23.5. kerättiin roskia kylän tienvieriltä  lähes 10 km:n matkalta. NCCRoads toimitti Kyläyhdistykselle varusteet, ja vei roskat pois jo toisena peräkkäisenä vuotena. Säät vain ovat vaihdelleet ääripäästä toiseen, 2014 oli talkoiden aikaan hellettä 25 astetta, 2015  satoi lähes 10mm vettä ja lopuksi lumiräntää. Talkoopäällikkö ehdotti varovasti  talkoopäivän siirtämistä parempaan ajankohtaan, mutta ei tuntunut olevan sokerista tämä porukka  ja keräsikin melkoisen kasan roskaa.. Lopuksi istuttiin kodan lämmössä, NCC Roads tarjosi mehut ja makkarat..


Alakylä osallistui AvoimetKylät -tapahtumaan 6.6.2015, aiheena VPK-harjoitus. Katso kuvia tapahtumasta tästä linkistä


Alakylässä vietettiin yhdistysten yhteistä Juhannusaattoa 19.6. Kuvia tapahtumasta löytyy tästä


Alakylässä pidettiin turvallisuuspäivä sekä palokaluston käyttöharjoitus kesällä 2014. Liitteenä kuvia tapahtumasta.