Kuvataiteilijoita

Kittilä on kuvataiteilijoiden pitäjä. Alakylässä on useita kuvataiteilijoita

Mauno Ala on harrastanut maalausta 50-luvulta lähtien. Alkukipinän harrastukseen antoivat  enon tuomat öljyvärit, ja harrastus toimi hyvänä vastapainona raskaaseen metsurin ja poromiehen työhön. Maunon taulut kuvaavat työn ja kokemuksien kautta nähtynä  luontoa, paikkakunnan  tarinoita ja työtapoja.  Mauno Ala pn pitkälti itseoppinut, mutta myös  taidekursseja sekä Lapin Kansankorkeakoulun -69, -72 käynyt taiteilija. Hän on osallistunut  vuosittain taidenäyttelyihin niin Kittilässä kuin muuallakin Lapissa, viimeisimpänä ITE- Taiteen -näyttelyyn kesällä 2013 Rovaniemen Korundissa.

                    

 
 Mauno tekee myös veistoksia ja                                           
perinnekäsitöitä, nutukkaita.                        Puuviestos "Lukutoukka"
 
 

Pohjolan Sanomat kirjoitti jutun Mauno Alasta 2010

          

  Mauno Alan tauluja

 

 

Oiva Hietaniemi (1922-1997) oli kittiläläinen taiteilija,  käynyt 40-luvulla ABC-piirustuskoulun ja tehnyt opintomatkoja Tukholmaan, Pariisin ja Amsterdamiin. Hän osallistui Suomen Taiteilijat Ry:n  yhteisnäyttelyihin, piti myös lukuisia omia näyttelyitä. Oiva Hietaniemi maalasi öljy- ja vesivärein sekä  pastelliväreillä lappilaisia maisemia, ja puutarhurina erityisesti kukkia, villi- ja juhannusruusuja, orvokkeja, kulleroita.

 

 

Rebekka Kortelainen on aloittanut maalausharrastuksensa  1996 Kittilän kansalaisopistossa. Hänen taulujaan on ollut esillä kuvataideseura Staalon näyttelyssä  Kittilan kirjastossa 2000 sekä Rovaniemellä 2013, Mieluiten  Rebekka  maalaa Lapin maisemia, kevään valoa ja syksyn värejä. Tauluissa on usein myös poroja.

Rebekan käsissä syntyy myös huovutustöitä

 

 

 

Seppo Seipiharju on harrastanut maalausta 10-vuotiaasta asti itseopiskellen, tosin  lähellä asunut kuuluisa taiteilija Reidar Särestöniemi on antanut Sepolle neuvoja öljyvärien käytössä. Seppo maalaa enimmäkseen luontoaiheita, mutta myös muotokuvia sekä kuvittaa lappilaista elämää. Kevätrentukoiden reunustama Somero-oja sijaitsee  lähellä Sepon lapsuuden kotia.

Seppo on kehittänyt yhdessä kerttu Seipiharjun kanssa matonkude-lankapunostekniikan, joka tekee matoista keveitä ja antaa mahdollisuuden sävyttää uudella tavalla värejä.

        

Taideseuroja     
Taideseura Staalo ry
Kuvataideseura Palas ry