Kyläkirja

Loppuun myyty!

Kelontekemä-Tepsa -kyläkirjan suunnittelu ja aineiston kerääminen aloitettiin ensin syksyllä 2007 ja uudestaan syksyllä 2008.  Kyläkirjaryhmän aktiivit kokoontuivat kansalaisopiston puitteissa noin kerran kuussa lukukausien aikana. Aineistoja kerättiin myös kesäkausina tilakohtaisin- ja henkilöhaastatteluin.

Haastattelujen ja kirjoitusten samoin kuin sukuselvitysten työstäminen ja tallentaminen sähköiseen muotoon sekä valokuvien tallentaminen tietokoneelle tehtiin muutaman aktiivin voimin. Kirjan tekstit ja sukuselvitykset saimme valmiiksi loppuvuodesta 2010. Ja vihdoin…

  

Kyläyhdistyksen kustantama ”Kelontekemä ja Tepsa. Kylien historiasta ja suvuista” -kirja julkistettiin  23.6.2011 Kelontekemän työväentalolla.

Julkistamisjuhla houkutteli paikalle lähes 100 henkeä. Juhlassa pidettiin puheita, esitettiin musiikkia, juotiin kahvia ja syötiin kermakakkua. Kelontekemän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannele Hake piti tervetulopuheen. Juhlassa puhuivat myös Kittilän vapaan sivistystyön lautakunnan puheenjohtaja Leena Kinnunen ja Revontuli-opiston vt. rehtori Pasi Tanninen. Kirjaa esiteltiin yleisölle ja lehdistölle ja sitä myytiin tilaisuudessa.

 

  

 

Kyläkirjamme on herättänyt runsaasti mielenkiintoa. Kirjaa myytiin esimerkiksi Kittilän kunnan kirjastossa ja sen jälkeen suoraan kyläyhdityksen puheenjohtajalta, mutta nyt kirja on valitettavasti loppuun myyty.

Kuvat Hannele Hake ja Niilo Vuolli