Kelontekemän musiikkivestarit 26-27.7.2019

Vestarit lähestyvät ja ohjelma on nyt saatu pyöriteltyä kasaan. Saamme viikonlopuksi huippu esiintyjiä, joten jos aikaisemmin et ole lähtenyt vestareillemme, nyt siihen on syytä! Vestareita juhlitaan tutulla turvallisella Kelontekemän työväentalolla, jossa musiikki alkaa raikaamaan perjantaina kello kuuden aikaan Riollin tahdittamana ulkolavalla. Siitä onkin hyvä siirtyä sisälle illan kulkiessa eteenpäin tanssahtelemaan Toni Jaatinen Bandin aloitellessa noin kello kahdeksan. Illan päättää iki ihana Eini ja boogie.

Kylä Kittilässä

Kelontekemän kylä sijaitsee noin 46 kilometrin päässä Kittilän kirkonkylältä. Tie Kelontekemään erkanee oikealle Kittilä -Sodankylä -tieltä 36 km Kittilästä, pian Tepsan (Tikkirovan) valkoaitaisen hautausmaan jälkeen, juuri ennen Jeesiöjoen ylittävää siltaa. Risteyksestä on kylälle matkaa n. 7 km.

Tien kaartaessa Kelontekemävaaralta alas työväentalon sivuitse kohti kylää, ilmestyy näkyviin komea Sotkavaara ja Kelontekemäjärvi. Kylä sijaitsee pääosin Kelontekemäjärven kaakkoisen pohjukan reunoilla. Aivan järven pohjukassa, sen koillisrannalla on suuri ruskea rakennus, kylän entinen koulu sekä kylän vanhaa rakennuskantaa vaaleine ja punaisine taloineen ja pihapiireineen. Rannassa sijaitsevat kala-aitat ja muut varastorakennukset antavat kylälle oman, muista Kittilän kylistä poikkeavan ilmeen.

Aittoja rannalla

Kylä levittäytyy edelleen järven etelä- ja länsirannalle. Järven pohjukan vastakkaiselta, lounaisrannalta Vuollinkummun liepeiltä kohoaa näkyviin Kittilän korkein tunturi,  jykevä Kumputunturi.

Tutustu kauniiseen ja kyläämme ja tule käymään – olet aina tervetullut!

Kittilän kartta