Kyläyhdistys

Kinisjärvi-Vuoman kyläyhdistys Kinisjärvi-Vuoman kyläyhdistys on vireä ja yhteen hiileen puhaltava voima. Alue on laajahko; Rovaniemen kaupungin rajasta Veittivuomalle, sieltä Molkojärven kylän rajalle. Johtokunta muodostuu yhdeksästä henkilöstä, joiden yhteystiedot ovat vieressä. Kaikkia uusia ideoita ja ajatuksia kylämme kehittämiseen voi ilmoitella johtokunnalle. Niitä otetaan mielellään vastaan!

Kylätalo, joka on Vuoman entinen kyläkoulu, sijaitsee Vuomantiellä. Kyläyhdistys korjaa kylätaloa koko ajan viihtyisämmäksi ja kaikille mieluisaksi. Vuonna 2011 uusittu lämmityspannu on parantanut talon mielekkyyttä ja sen käyttömahdollisuuksia. Se sai myös kasvojen kohotuksen kesäkuun alussa 2012 kun 15 henkinen talkooporukka maalasi haalean keltaisen talon kauniin punaiseksi. Kylätalo on kaikkien kyläläisten käytössä.

Kylätalolla pyörii vuosittain myös useita Revontuli-opiston kursseja. Kyläyhdistys järjestää pitkin vuotta erilaisia tapahtumia pilkkikilpailuista ja soutu-uisteluista joulumyyjäisiin. Suurin tapahtuma on vuosittainen pilkkikilpailu, jonka aikana Kinisjärven jäälle kokoontuu satoja ihmisiä nauttimaan kevätpäivästä. Sarjat on lapset, naiset ja yleinen. Jokaiseen kilpasarjaan on upeat palkinnot ja lisäksi kaikkien pääsylippujen lunastaneiden kesken arvotaan arvokkaita ja laadukkaita palkintoja! Kyläyhdistys panostaakin palkintojen laatuun ja paljon lahjoituksia tuleekin kyläläisiltä, jotka ovat sangen monitaitoisia käsistään. Kisapaikalla on kioski, josta saa evästä. Soutu-uistelukilpailut on koko perheen tapahtuma. Venekunnat soutavat järvellä narraten kaloja, rannalla on lapsille onkikilpailu sekä lapsille ja lapsenmielisille mm. saaphaan viskausta ja tikanheittoa. Kioski palvelee taas hyvästä tunnelmasta nauttivia. Palkinnot ovat hyvät ja varmasti tavoittelemisen arvoisia! Joulumyyjäiset on hyvin tunnelmallinen ja idyllinen tapahtuma kylätalolla. Myyjäiset kokoavat oman kylän ja lähikylien kädentaitajat yhteen. Samalla vietetään kylän yhteistä joulujuhlaa ja onpa se joulupukkikin ehtinyt piipahtaa kylässä! Kaikkien tapahtumien lisäksi kyläyhdistys järjestää erilaisia retkiä ja kursseja. Sieniretki on kasvattanut suosiotaan syksy syksyltä ja verimakkara- kurssi kokosi useita kokkauksesta kiinnostuneita patojen äärelle! Sivumme Tapahtumakalenteri-palstaa kannattaa seurata, siellä ilmoitamme tulevista kursseista!

Kyläyhdistyksellä on myös paviljonkiteltta, jota voi vuokrata esim. ulkojuhlia järjestettäessä. Myös 50 tai 25 henkilön astiasto on vuokrattavissa. Kylätalon saa myös vuokralle, se on tilava ja oiva paikka järjestää esim. syntymäpäiväjuhlat.


Johtokunta
Antti Kantola, puheenjohtaja 040-562 52 14, antti.kantola@ kairanpalvelut.fi
Seppo Kantola, sihteeri, 0407619073
Jaana Hangasvaara, rahastonhoitaja, 040-523 433
Jani Hämäläinen
Ilmari Hangasvaara
Antero Hattukangas
Krista Kivilompolo (varapj)
Pekka Alatalo

Kotisivun ylläpito Katri Jylhä puh 0456335183