Rauhala

Tervetuloa tutustumaan upean jerisjärven rannalla sijaitsevaan Rauhalan kylään!

Rauhala_jerisjarvelta_kuvattuna_elokuu

Rauhala on eloisa kylä hyvien kulkuyhteyksien varrella Kittilän ja Muonion välillä. Kylä sijoittuu Kittilästä ylöspäin, kohti luoteislappia ja on noin 50 km ajomatkan päästä itse kirkonkylästä. Rauhalassa tapahtuu ja kylässä onkin paljon aktiivista yritys- ja harrastustoimintaa. Alueella ja sen lähiympäristöstä löytyy vaihtoehtoja niin aktiiviselle kulkijalle, kuin myös rauhaa kaipaavalle.

Rauhalassa ja sen lähimaastossa on upean luonnon ympäroimiä vaellusreittejä, eikä kylältä ole pitkä matka niin Pallas-, kuin Yllästunturillekaan. Matkailukeskukset Levi, Pallas ja Olos ovat kylästä helposti saavutettavissa ja kaikki noin 20 minuutin ajomatkan päässä.

Sijainti: noin 50 kilometriä Kittilän kirkonkylältä luoteeseen

Asukasluku: noin 85

Käynti- ja luontokohteita lähialueilla: Urheilukenttä, jääkiekkokaukalo, Hetta-Pallas-Ylläs-vaellusreitti, Jerisjärvi, Keimiöjärven kävely- ja hiihtoreitit, luontopolku, autiotupa, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Rauhalan kylävideo YouTube-sivustolla, kuvattu kesällä 2010.

Rauhala is a lively village with excellent transport connections, on the road between Kittilä and Muonio. Rauhala has a vibrant business sector. The village lies in a beautiful setting on the banks of Jerisjärvi lake, close to the Pallas-Yllästunturi National Park. There are many hiking trails in the nearby terrain, and the tourist resorts of Levi, Pallas and Olos are within easy reach of the village - just a 20-minute drive away.

Location: Roughly 50 km northwest of the village of Kittilä.

Population: About 85

Places of interest: A sports field, an ice skating rink, hiking trails, the Jerisjärvi lake, a walking route and a cross-country skiing track by the Keimiöjärvi lake, nature trail, an open wilderness hut, the Ylläs-Pallas-Hetta hiking trail, and the Pallas-Yllästunturi National Park.